Dansk politi vil også have helikoptere

Politiformand og Dansk Folkeparti foreslår, at dansk politi får deres egen helikopter, så de hurtigt kan komme terrorofre til undsætning.
Begivenhederne i Norge har fået dansk politi op af stolene. De vil nu have deres egne helikoptere, der kan transportere mandskab.
Begivenhederne i Norge har fået dansk politi op af stolene. De vil nu have deres egne helikoptere, der kan transportere mandskab. Foto: Colourbox

Kritikken af norsk politis reaktionstid i forbindelse med massakren på Utøya i fredags har været hård.

Selv har politiet blandt andet forsvaret sig med, at de var nødt til køre til øen i bil og ville kunne have reageret meget hurtigere, hvis de havde haft en helikopter.

Og det får nu dansk politi til også at foreslå, at de får deres egen helikopter, så de ikke længere skal være afhængige af hjælp fra forsvaret, som de har været hidtil.

"Med baggrund i den dybt tragiske sag i Norge, om man ikke bør overveje, om ikke tiden er til, at politiet anskaffer sin egen helikopter, så vi ikke skal ud og låne en fra forsvaret," siger formanden for Københavns Politiforening, Claus Oxfeldt til Newspaq.

Han minder om, at svensk politi har tre helikoptere, som blandt andet hjalp til ved COP15 i Danmark. Derimod har hverken norsk eller dansk politi egne helikoptere, og selvom Danmark består af over 400 øer.

"Der er også svært fremkommelige steder i Danmark, hvor det kan tage tid at komme frem til. Jo hurtigere man kommer frem til et gerningssted, jo bedre er det jo helt generelt," siger Oxfeldt og understreger, at det i nogle tilfælde kan dreje sig om minutter, når der skal reddes menneskeliv.

Politisk møder hans ønske i første omgang opbakning fra Dansk Folkeparti, hvor beredskabsordfører Hans Kristian Skibby i B.T. beder justitsministeren finde penge til en politihelikopter.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.