Dansk OL-stjerne fik bøde på 380.000 for ulovlig arbejdskraft
Foto: Scanpix Ritzau
Helgstrand Dressage med den tidligere OL-medaljetager Andreas Helgstrand i spidsen er dømt til at betale 380.000 kroner for at benytte ulovlig arbejdskraft.

Dressurstjernen Andreas Helgstrand er blevet idømt en bøde på 380.000 kroner for at benytte ulovlig arbejdskraft.

Den tidligere OL-bronzevinder fik i 2015 en bøde for at have beskæftiget den amerikanske dressurrytter Jhessica Wells. Det skete i Andreas Helgstrands firma, Helgstrand Dressage A/S.

Men det var altså ulovlig brug af udenlandsk arbejdskraft, og derfor fik den mangedobbelte VM-medaljevinder bøden på 380.000 kroner. Det viser en aktindsigt givet til DR Sporten.

Ifølge arbejdsmarkedsforsker ved Aalborg Universitet Laust Høgedahl er det en meget alvorlig sag, da Helgstrand Dressage A/S bevidst har handlet mod dansk lovgivning.

- Bødens størrelse er et udtryk for, at der er blevet benyttet ulovlig arbejdskraft velvidende, at det var i strid med dansk lovgivning. Bødens størrelse siger også noget om omfanget af den svindel, der er blevet begået. Derfor er der i dette tilfælde brugt en særligt skærpende paragraf, siger Laust Høgedahl til DR Sporten.

Dansk Ride Forbund tager sagen med sindsro. Formand Ulf Helgstrand vil ikke udtale sig til DR Sporten, da Andreas Helgstrand er hans søn. Næstformand Anne-Mette Binder oplyser dog, at man går op i at overholde dansk lovgivning - men at Helgstrand Dressage A/S ikke er medlem af forbundet.

-  Som udgangspunkt har Dansk Ride Forbund den holdning, at dansk lov altid skal overholdes. Det er også en forudsætning, når vi optager klubber i vores forbund. Men det er vigtigt at slå fast, at Helgstrand Dressage ikke er en klub i vores forbund, siger Anne-Mette Binder til DR Sporten.

Hverken Andreas Helgstrand eller Jhessica Wells har ønsket at udtale sig.