Dansk økonomi er atter i bakgear
Økonomien er atter i underskud, og Danmark er på vej mod den tredje recession på blot tre år. Foto: COLOURBOX
En underskud på 0,8 pct. på BNP i tredje kvartal sender Danmark i retning af en ny recession, siger økonomisk ekspert.

For tredje gang på tre år risikerer den danske økonomi at gå i recession. Det står klart, efter, at Danmarks Brutto National Produkt (BNP) har haft en negativ vækst på 0,8 pct. i tredje kvartal.

Det oplyser Danmarks Statistik.

Faldet skyldes især et fald i det private forbrug på 0,3 pct. mens det offentlige forbrug er faldet med hele 1,6 pct. siden sidste kvartal. Samtidig er importen steget med 1,3 pct. hvilket annullerer det lille fremgang i eksporten på 0,4 pct. og samlet bidrager til negativ vækst.

Beskæftigelsen i tredje kvartal faldt 0,3 pct., hvilket svarer til, at yderligere 9.300 personer står uden job.

Ifølge seniorøkonom i Nykredit Markets, Tore Stramer, er der meget der tyder på, at dansk økonomi er på vej ind i en ny recession.

"Det vidner selvsagt om, at dansk økonomi ikke for alvor har fået rystet krisen af sig, men desværre også at en ny mere længerevarende recession truer. Der er således en reel risiko for at vi er på vej ind i en selvforstærkende negativ spiral, hvor et øget sortsyn i sig selv sætter aktiviteten i stå og dermed bliver selvopfyldende," siger Tore Stramer.

Samlet set forventer Nykredit Markets dog, at Danmark oplever en vækst på 0,8 pct. i år, som ifølge prognosen stiger til 1,2 pct. i 2012 og 1,4 pct. i 2013.