Det kan måle sig med et dansk fodboldhold i VM-finalen i fodbold, når den københavnske kok Rasmus Kofoed i dag træder ind i en sydende hal i franske Lyon for at kæmpe om den uofficielle titel som verdens bedste kok.
I kamp med 23 andre lande skal Danmarks repræsentant skabe magi af norsk helleflynder og kongekrabbe samt en særlig fin fransk kylling.
Dommerne er 24 af verdens bedste kokke, som i løbet af fem timer kræver at opleve det perfekte inden for alt både mad, præsentation og ovnfaste fade.
På lægterne vil 2.500 begejstrede tilskuere skabe en øredøvende kulisse med tilråb, kobjælder og klappestave til konkurrencen, som ingen danskere har vundet i de 20 år, verdens fineste kokkekonkurrence har eksisteret.
Men i år skal det være. Danmarks måske mest talentfulde og meget prisbelønnede madkunstner Rasmus Kofoed er favorit til titlen som verdens bedste kok. Gennem mere end et år har han forberedt sig. Hver lille vending, hvert hak med kniven og hvert eneste skridt mod ovnen er blevet øvet, målt med stopur og noteret ned i et skema, så ikke et sekund eller en dråbe bliver spildt.
N2 | side 2-3