Dansk Folkeparti: Nedlæg regionerne
Dansk Folkeparti med Pia Kjærsgaard i spidsen går i krig mod regionerne, erfarer avis. Foto: Carsten Snejbjerg/POLFOTO/Arkiv / POLFOTO
Regionerne skal væk, og hvis det sparer penge i administration skal de gå til sunhedsvæsenet, lyder det fra DF. Venstre afviser ikke.

Pia Kjærsgaard og co. vil af med de fem regioner.

Hvis det sparer penge, skal de bruges på sundhedsvæsenet, erfarer pol.dk.

Forslaget kommer ifølge netavisen på Dansk Folkepartis sommergruppemøde onsdag, hvor partiet vil lancere et direkte opgør med Lars Løkkes (V) regioner.

Statsministeren var i sin tid drivkraften bag kommunalreformen, hvor også de fem regioner blev skabt i stedet for amterne. Men blot fordi chefen skabte regionerne, så hamrer Venstres politiske ordfører ikke nødvendigvis forslaget i jorden.

"For os er det patienten, der er i centrum, og hvis der er nogle, der kan komme med ideer til, hvordan vi bruger pengene bedre, så lytter vi gerne. Indtil videre har regionerne løst opgaven og haft stor succes med behandlinger og at få ventetiderne ned, men det er også nogle andre opgaver, der venter i fremtiden," siger Ellen Trane Nørby til pol.dk.

De konservative har længe ville af med regionerne, og de jubler over tonerne fra Dansk Folkeparti.

Kilde: pol.dk