VORES VALG Dansk Folkeparti lover god sportsånd
Peter Skaarup vil ind i kampen med DF som oppositionsparti. Her kæmper han mod radikale Manu Sareen til fodboldkamp på Israels Plads. Foto: Jens Dresling / POLFOTO
Pia Kjærsgaard og co. gik for første gang fra valg med en tilbagegang i mandater. Nu skal de ind i kampen som oppositionsparti.

Der bliver ikke noget med at stampe i gulvet og stå i hjørnet med krydsede arme, når Dansk Folkeparti nu skal tilpasse sig rollen som oppositionsparti.

Partiets næstformand, Peter Skaarup (DF), understreger, at DF vil være åbne over for samarbejde og lade være med at skyde forslag ned, bare fordi de kommer fra en rød regering.

"Nej, det vil ikke ske. Det er klart, vi vil være vagthund, men vi vil aldrig stå ude på sidelinjen og råbe og skrige og ikke spille med inde på banen. Vi vil med ind på banen og være med og se, om vi kan påvirke tingene," siger han.

Dermed er der lagt op til et bredt samarbejde, hvis ellers den røde blok ønsker det.

"Hvis der er nogen, som beder om, at vi kommer til møde, så er vi klar. Fordi det er klart, at man som vælger må have en interesse i, at det parti, man har betroet sin stemme, de også vil være med til at få indflydelse på den politik, der skal føres. Så det bliver vores stil," forklarer Peter Skaarup.

Partiet er for første gang i sin folketingshistorie gået tilbage. DF mistede hele tre mandater i går og må dermed skære tre partimedlemmer væk fra tinget.

To af partiets store profiler, Jesper Langballe og Søren Krarup, takkede i går af. Det ser dog ud til, at de to veteraners politik bliver videreført - Langballes søn, Christian Langballe, bliver sandsynligvis folketingsmedlem for partiet og lover at føre farmands politik.

Dansk Folkeparti er stadig Danmarks tredje største parti.