Dansk dreng slap levende fra Utøya-massakre

En 18-årig dansk dreng var med under massakren på øen Utøya. Han så vennerne dø, men undslap selv Breiviks angreb.
En dansk dreng var blandt de overlevende på øen Utøya.
En dansk dreng var blandt de overlevende på øen Utøya. Foto: MATT DUNHAM / POLFOTO

Patrick Piscot flygtede i båd fra Utøya-helvede sammen med ti andre. Det skriver Århus Stiftidende.

Inden da så den 18-årige, danske dreng Anders Breivik henrette flere af vennerne.

Da rædslerne startede, ringede Patrick til sin mor, som han nu bor sammen med i Norge. Hendes råd var simpelt: Hold hovedet koldt.

"Jeg gentog det for mig selv mange gange. Hold hovedet koldt! Hold hovedet koldt! Hold hovedet koldt! Og så holdt jeg hovedet koldt," fortæller Patrick Piscot til Århus Stiftidende.

Drengen reddede sig fra øen i en båd, men det var så tæt på Breiviks vilde skyderier, at højreekstremistens kugler rev splinter af flugtbåden.

I vandkanten lå omkring 30 af deres venners lig.

"Han jublede, når han havde skudt nogen og gik med sådan et skævt smil i ansigtet. Han skød for at dræbe, og han så ud til at nyde det," forklarer den rystede Patrick Piscot.

På trods af chokket og traumet ved at se sine venner blive dræbt, er Patrick Piscot klar til at kæmpe i mod, at terroristens grufulde gerninger skal overtage Utøya.

"Jeg er så taknemmelig for, at jeg er i live. Og jeg opgiver ikke drømmen om, at Utøya igen kan blive det paradis, det var engang. Uanset hvor hårdt det bliver, så vil jeg tilbage. Vi skal tage Utøya tilbage," understreger den 18-årige.

Kilde: Århus Stifttidende

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.