Dansk Byggeri: EU-forslag er et energieventyr
Der kommer til at strømme nye byggejob ind, hvis EU vedtager energirenoveringskrav til det offentlige. Dansk Byggeri krydser fingre. Foto: Colourbox
Der krydses fingre i Dansk Byggeri. Et EU-forslag om tvungen offentlig energirenovering er i dag til afstemning i Kommissionen.

Byggebranchen holder lige nu vejret. For stemmes et nyt forslag igennem i Europa-Kommissionen, kan det betyde cirka 4.500 nye job herhjemme.

EU vil pålægge medlemslandene, at de årligt skal energirenovere tre procent af offentlige bygninger.

"Vi har gennem længere tid ventet på at få løbet energirenoveringsmarkedet i gang," understreger direktør i Dansk Byggeri Lars Storr-Hansen til Newspaq.

"Kommer der et krav om, at mindst tre procent af det offentliges bygninger skal energirenoveres per år, så vil vi kunne få volumen op og skabt det marked, der skal til for, at Danmark kan få en rigtig god eksportoplevelse ud af det her," fortsætter han.

De mange nye muligheder for arbejde vil ikke kun blive en hurtig job-rus, vurderer Lars Storr-Hansen.

"For det første starter man på et lavt niveau, fordi man ikke har fået lavet ret meget energirenovering i det offentlige. For det andet er det noget, der vil kunne løbe konstant, fordi der hele tiden skal nye krav til. Så det er noget, der vil kunne have en varig virkning," siger han.

Han kalder en vedtagelse af forslaget for "et nyt energieventyr for Danmark"

Det vil dog tage mindst et år, før energieventyret kan begynde. Vedtages forslaget i EU-kommisionen i dag, skal det nemlig også stemmes igennem af landene i ministerrådet.