Danmarks ældste er død - blev 109 i onsdags

Det var et trist syn, der mødte hjemmehjælperen, da hun i morges besøgte Danmarks ældste person. Ella Mørk Hansen sov ind i løbet af natten.
Danmarks ældste person er død 109 år gammel. Hun boede i Skanderborg hele sit liv.
Danmarks ældste person er død 109 år gammel. Hun boede i Skanderborg hele sit liv. Foto: Colourbox

Da hun blev født i 1902, så verden en lille smule anderledes ud. Fyrster og konger regerede over Europa, man kunne dø af en forkølelse, og 'fjernsynet' var blot et andet ord for 'langsynet'.

109-årige Ella Mørk Hansen fra Skanderborg sov stille ind fredag nat. Danmarks ældste blev født i Skanderborg i 1902 og boede i byen hele livet. I morges blev hun fundet død af en hjemmehjælper, fortæller barnebarnet Jette Mørk til Horsens Folkeblad:

"Lige nu er jeg selvfølgelig ked af, at min farmor er død. Men når der er gået et stykke tid, vil jeg helt sikkert glæde mig over, at hun ikke skulle gennemgå en lang periode med sygdom," siger Jette Mørk.

Ella nåede akkurat at fejre sin fødselsdag, før hun døde.

"I går sad vi og talte om festen dagen i forvejen, ligesom jeg læste gratulationskort op for hende og viste hende de mange buketter, som hun fik på sin fødselsdag. Selv om hun var træt oven på festen, virkede hun også glad og tilfreds," siger Jette Mørk Hansen

På trods af sin høje alder var Ella Mørk Hansen frisk til det sidste.

Kilde: Horsens Folkeblad

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.