Danmark gav 110 millioner til Afrika
Kim Bildsøe Lassen, Jes Dorph-Petersen styrede seerne igennem indsamlingsshowet, der blev sendt på både DR og TV2. Foto: ADRIAN JOACHIM / POLFOTO
Indsamlingsshowet på DR og TV2 endte med rekordmange penge til det tørkeramte Afrika. 110 millioner kroner blev der indsamlet.

Danskerne var særdeles gavmilde, da der i aftes blev samlet ind på DR og TV2. De to tv-stationer var gået sammen i et stort indsamlingsshow, der var kulminationen på indsamlinger i flere radio- og tv-programmer på de to stationer i ugen op til. 110 millioner kroner samlede danskerne ind.

Og aftenen endte vådt for værterne, Kim Bildsøe Lassen, Jes Dorph-Petersen, Puk Elgaard, Cecilie Frøkjær og Bingo Banko-værterne. De havde lovet at kaste sig i havnebassinet, hvis der kom penge nok ind - og det gjorde der altså.

Det var både private danskere og virksomheder, der for alvor havde pengepungen fremme. Bestseller-koncernen gav blandt andet rekordbeløbet fem millioner kroner til Afrika-indsamlingen.

Også de to statsministerkandidater, Helle Thorning-Schmidt (S) og Lars Løkke Rasmussen (V), viste sig ved indsamlingsshowet, og for første og formentlig også eneste gang her i valgkampen samarbejdede de om at udvikle et slogan til indsamlingen. Det blev til 'Støt Afrika Nu - Lige nu'.

Pengene går afrikanerne på Afrikas Horn, hvor den værste tørke i årevis har ramt og medført en hungersnød af dimensioner, der aldrig før er set.