Dagpengestop: Solgte hunden og sparer på børnenes medicin

Når dagpengene er stoppet, kan det være svært at få økonomien til at hænge samme, viser FOA-undersøgelse. Se her, hvordan de udfaldne klarer sig.
Langtidsledighed gør ondt på pengepungen. Så ondt, at en deltager i en FOA-undersøgelse måtte sælge hunden, mens andre måtte spare på medicin til deres børn.
Langtidsledighed gør ondt på pengepungen. Så ondt, at en deltager i en FOA-undersøgelse måtte sælge hunden, mens andre måtte spare på medicin til deres børn. Arkivfoto: Scanpix / Iris

Når man har mistet retten til dagpenge og ikke kan finde arbejde, kan det være en hård prøvelse at få økonomien til at hænge. Mange kan ikke klare en uforudset udgift på blot 1.000 kroner, mens nogle har fravalgt blandt andet medicin og tandlægebesøg. Det viser en undersøgelse, som fagforbundet FOA har gennemført blandt en række langtidsledige medlemmer.

I undersøgelsen har medlemmerne også haft mulighed for at svare på, hvordan de hver især klarer den stramme økonomi - og hvordan det har ramt børnene. Se her, hvad de blandt andet svarede:

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.