Dårligt vejr truer Contadors bjergangreb

Der blæser en strid modvind på toppen af Galibier, som dagens bjergetape slutter på. Vejret kan lægge en dæmper på alle angreb.
Modvinden på dagens bjergetape kan ende med at koste dyrt for Contador, der er tvunget til at angribe. Det er nemlig markant lettere for en gruppe at køre en enkelt mand ind, når det blæser.
Modvinden på dagens bjergetape kan ende med at koste dyrt for Contador, der er tvunget til at angribe. Det er nemlig markant lettere for en gruppe at køre en enkelt mand ind, når det blæser. Foto: AP/Daniel Ochoa de Olza / POLFOTO

På vej op til toppen af Galibier blæser en så kraftig modvind, at det kan neutralisere dagens angreb.

Når det blæser kraftigt, er det nemlig meget svært at sidde alene i angreb, siger Bo Hamburger til sporten.dk.

"Stærk vind vil altid favorisere dem, der ikke vil angribe, altså Evans og Voeckler. Modvinden har den effekt, at det kan blive det samme som at køre på flad vej. Så kan de fire-fem mand, der sidder og jagter, føre på skift og tage vinden for hinanden, og det er jo helt unormalt at gøre i bjergene," siger han til sporten.dk.

I forgårs var der hagl og snevejr på bjerget, men Contador meldte alligevel ud, at han vil angribe i alperne. Den stærke vind bremser dog både det fysiske og det psykiske modspil, vurderer Bo Hamburger.

"Modvinden kan godt gøre, at man er lidt bange for at komme ud og sidde alene. Det er psykologisk en faktor, at man godt kan tænke, at hvis man stikker nu, så vil man tre-fire kilometer længere fremme komme til at sidde alene i modvinden, " siger Bo Hamburger, der dog ikke tror, at Contador lader sig bremse af vejret.

"Det er vind eller forsvind for ham."

Kilde: sporten.dk

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.