Cykelgale nordmænd valfarter Danmark
DFDS, SAS og Norwegian melder om stor interesse for afgange mod Danmark i de kommende dage. Det er VM i cykling, der lokker dem til.

DFDS melder om ekstra stor interesse for afgange mod Danmark i de kommende dage. Det er VM i cykling, der lokker dem til. Også SAS og Norwegian kan mærke at der afholdes VM på dansk jord.

"Vi ejer cykelverdenen," skreg den norske kommentator under årets Tour De France, da det stod klart, at Norge vandt deres anden etape på to dage. Og det har skabt ekstra eufori omkring cykelsporten hos vores nordiske naboer.

Den ekstra eufori betyder, at barpersonalet på Oslobåden kan se frem til et par travle dage i løbet af ugen.

I alt har omkring 3000 nordmænd besluttet at komme til København via søvejen de næste dage, fortæller Gert Jakobsen, der er informationschef hos DFDS, til Newspaq.

Han understreger, at de ikke ved af hvilke grunde folk tager til København. Men gætter på, at der cirka er 3000 cykelfans, ud fra hvor mange der normalt tager turen.

"Vi har været i kontakt med cykelklubber og sponsorer, der har booket pladser siden januar. Vi kan se, at der d. 24. september alene kommer omkring 1000 personer. Og da vi stadig booker til denne dag, kan der komme endnu flere til," siger han.

Grunden til de mange rejsende d. 24. september hænger formentlig sammen med, at det er dagen efter, at det prestigefyldte landevejsløb køres. Et løb hvor de to norske ryttere Boasson Hagen og Thor Hushovd spås gode vinderchancer.

De mange nordmænd langs ruten betyder også, at Oslobådens afgang tilbage til Oslo d. 25 september er rykket fra kl. 17 til kl. 19.30. Informationschef Gert Jakobsen kan ikke huske, hvornår det sidst er sket, at en afgang er blevet rykket.

Hverken SAS eller Norwegian vil ud med, hvor mange rejsende de har fra Norge i de følgende dage. Norwegian melder om få pladser tilbage, og SAS har "en rigtig fin belægning", på ruterne fra Norge til Danmark resten af ugen.

Arrangørerne melder om ca. 40.000 tilrejsende cykelfans til VM.