Corydon i nyt job: Flere reformer skal forny vores samfund

Børsens nye ansvarshavende chefredaktør, Bjarne Corydon, vil have skub under reformhjulene. Der er brug for at forny den danske samfundsopskrift, mener han.
Bjarne Corydon er ny chef for Dagbladet Børsen.
Bjarne Corydon er ny chef for Dagbladet Børsen. Foto: Søren Bidstrup/Scanpix/arkiv

Det nye år bringer mange nye ting - og for nogen et nyt job. En af dem er tidligere socialdemokratisk finansminister Bjarne Corydon, der er ny adm. direktør og ansvarshavende chefredaktør på Dagbladet Børsen.

I sin første leder ved Børsens ror, efterspørger Bjarne Corydon fokus på flere reformer. Han mener, at det kræver en ændret reformkurs at fortsætte de gode tider og sikre velfærden i fremtiden.

"Et overvældende flertal af befolkningen sætter med rette pris på vores samfundsmodel. Men den er kun stærk, når den bruges rigtigt. I sammenhæng med job- og vækstfremmende reformer," skriver han og fortsætter senere:

"Danmarks største udfordring bliver at forny sin samfundsopskrift. At accelerere i stedet for at bremse op. I en ny tid med teknologidreven disruption af markedsudviklingen, automatisering og en mere ujævn, men næppe mindre kraftfuld, fase af globaliseringen," skriver Bjarne Corydon.

Han vurderer, at der er brug for erhvervslivets stemme, når det gælder om at finde ambitiøse og realistiske midler til at styrke samfundet. De har nemlig forstået, at der ikke behøver være forskel mellem erhvervslivets, lønmodtagernes og samfundets interesser.

"Forandringer, der gavner hele Danmark - og som ikke bare kan affærdiges som ideologiske partsindlæg. Det må fortsat handle om klassiske rammevilkår som skat og adgang til kvalificeret arbejdskraft. Men også om nye udfordringer som bæredygtighed - og om den næste generation af produktivitetsfremmende reformer, som økonomerne kun lige er begyndt at sætte uspecifikt på dagsordenen," skriver Bjarne Corydon.

Den danske samfundsmodel står kun stærkt, hvis den kombineres med job- og vækstfremmende reformer, fortæller han.

Er tidligere gået 'reformamok'

Bjarne Corydon var finansminister fra 2011-2015 i daværende statsminister Helle Thorning Schmidts (S) regering. Her var han blandt andet involveret i salget af energiselskabet DONG til den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs.

Men også mange reformer på arbejdsmarkedet, blev gennemført i Bjarne Corydons tid som finansminister. Det drejede sig blandt andet om reformer for sygedagpenge, førtidspension og kontanthjælp. 

- Vi har gennemført så mange reformer sidste år, at jeg tror, det er uden historisk sammenligning. Vi er gået reformamok det seneste år, sagde Helle Thorning-Schmidt på et økonomisk topmøde i 2013.

Siden december 2015 har Bjarne Corydon været ansat i konsulentfirmaet McKinsey, inden han 1. januar 2018 satte sig i chefstolen på Dagbladet Børsen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.