Clooney og Ronaldo kan redde Silvio i retten
Efter Berlusconi er trådt tilbage som premiermister, må han rydde sin kalender for at få plads til alle sine retsmøder. Foto: AP/Alexander Zemlianichenko, pool / POLFOTO
Silvio Berlusconi risikerer at komme under beskydning fra både film- og fodboldstjerner i snarlig retssag.

Italiens tidligere regeringsleder, den altid solbrune Silvio Berlusconi, risikerer nu at få røven på komedie over for de to charlataner George Clooney og Cristiano Ronaldo.

En italiensk domstol har ifølge AFP netop godkendt de to som mulige vidner i en kommende retssag mod det tidligere statsoverhoved.

Landsfaderen Berlusconi har indsendt en liste med i alt 78 mulige vidner til sit forsvar. Listen tæller udover de to mega-stjerner også tidligere ministre og en sanger.

Sagen er en af flere sager, som nu skal køre imod Italiens gamle premierminister. Denne sag er en af de mere kulørte.

Den handler om den marokkanske mavedanserinde og escortpige Karima El Mahroug, som anklager Berlusconi for at have betalt hende for sex - da hun var blot 17 år gammel. Købesex-anklagen er særlig penibel for Silvio, da dette er under den seksuelle lavalder i Italien.

Ronaldo skal ifølge danseren have opholdt sig i soveværelset samtidig. Dette nægter fodboldspilleren dog. George Clooney er også indkaldt, men ifølge ham selv har han blot mødt Berlusconi ved en enkelt lejlighed, hvor de to talte om den humanitære krise i Darfur.

Sagen kan koste Silvio Berlusconi op til tre års fængsel og yderligere 12 år for magtmisbrug. Straffen kan komme op på 12 år, hvis der er bevis for anklagerne om, at den 75-årige eksministers har lagt pres på politiet for at løslade Karima El Mahroug - dog i forbindelse med en anden sag.

Kilde: AFP