VORES VALG Claus Hjort afviser snak om V-regering
En af hovedarkitekterne bag VKO-samarbejdet tror stadig på sit projekt. Foto: Jens Dresling / POLFOTO
Vinder blå blok, så er målsætningen stadig en regering bestående af Venstre og Konservative, fastslår Claus Hjort.

Bølgerne går højt i disse dage i den blå blok. Alliancen mellem De Radikale og De Konservative har fremprovokeret det flere kommentatorer kalder et totalt kollaps i VKO-samarbejdet.

Modvinden har fået medlemmer af Dansk Folkeparti til åbent at tale om, at De Konservative umuligt kan fortsætte i regering, hvis Lars Løkke skulle gå hen og vinde valget.

Men den slags talspekulationerne huer ikke finansministeren, Claus Hjort Frederiksen (V).

Claus Hjort går du til valg på blokpolitikken, som vi har kendt den i ti år?

"Jeg tager til efterretning, at kendsgerningerne er, at hvis der er blåt flertal, så vil jeg arbejde for en VK-regering," siger han til Newspaq.

Det helt store buzzword i den her valgkamp er det brede samarbejde. Det tror du ikke på, eller hvad?

"Jeg kan bare konstatere, at hvis VK, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance mangler bare ét mandat, så hedder den næste statsminister Helle Thorning-Schmidt, fordi Margrethe Vestager peger på hende."

Spørgsmål: Det lyder ellers meget mere simpelt med en Venstre-regering. Så kan I sidde på alle ministerierne selv, og I slipper for at lægge jer ud med Pia Kjærsgaard på første dag efter en i så fald overraskende valgsejr.

"Men vi går til valg på en VK-regering," slutter Hjort, inden han smutter ind i ministerbilen med kurs mod debatmøde med Christine Antorini (S).