Civile syrere: I aften bliver vi slået ihjel
Demonstranterne i byen Homs, som kræver den syriske præsident Bashar al-Assads afgang, risikerer at blive massakreret mandag aften. Foto: AP, POLFOTO
Et 72-timers ultimatum udløber i aften. Hvis ikke den syriske by Homs blandt andet udleverer dessertører, angriber militæret byen.

Indbyggerne i den syriske by Homs risikerer at blive udsat for en massakre.

Sådan lyder truslen fra det syriske militær, der har lagt sig i en jernring om den 1.270.000 mennesker store by, skriver adskillige internationale medier.

Militæret gav fredag aften byens indbyggere 72 timer til at stoppe alle protester mod regeringen, aflevere alle våben og overgive dessertører fra militæret, ellers angriber militæret byen.

Det ultimatum udløber mandag aften.

De syriske myndigheder har ikke kommenteret på historien, som kommer fra Det syriske Nationalråd, som leder landets modstandbevægelse. Ifølge Det syriske Nationalråd siger aktivister, som er til stede i Homs, at "regimet forbereder sig på at begå en massakre for at udryde revolutionen i Homs og for at sætte et eksempel over for andre syriske byer, som har deltager i revolutionen," skriver CNN.

En dansk kilde har udtalt til Politiken, at militæret har lagt en ring om byen, og at ingen kan komme hverken ud eller ind.

Internationale ledere fordømmer Syrien og opfordrer præsident Bashar al-Assad til at træde tilbage. Den Arabiske Liga har meddelt, at man vil holde et krisemøde i løbet af ugen for at diskutere situationen i Syrien, hvor 4.000 mennesker er blevet dræbt af militæret siden februar.

Kilde: CNN, Politiken