Ministeren lyttede: Nu kan Poul Erik blive på jobbet
Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) var enig i, at der skal være støtte til ældre, som har brug for hjælpemidler på jobbet. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Der er støtte på vej til ældre, som har brug for hjælpemidler på jobbet.

Poul Erik Pedersen fra Hejnsvig og andre, der har et handicap og er i job, kan nu se frem til øget støtte, så de lettere kan blive på arbejdsmarkedet, selvom de har passeret pensionsalderen. Det skriver JydskeVestkysten.

Poul Erik Pedersen fik ellers afslag fra Billund Kommune på et hjælpemiddel til sin arbejdsplads med den begrundelse, at han er 71 år og dermed har overskredet pensionsalderen.

Det var helt efter loven, men Poul Erik Pedersen undrede sig over, at der skulle være en aldersgrænse, når han gerne ville arbejde.

På ministerens bord

Han gik derfor til folketingsmedlem Troels Ravn (S), som bragte historien videre til beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V). Ministeren var enig.

Nu er der så bevilget penge via den såkaldte satspulje, så personser med handicap, der er ældre end pensionsalderen kan beholde eller få bevilget den nødvendige støtte til hjælpemidler på jobbet.

- Det bliver dejligt. Det bliver en stor hjælp, siger Poul Erik Pedersen til jv.dk.

Også hos Troels Ravn (S) er der glæde over sagens udfald:

- Jeg er utrolig godt tilfreds med sagens udgang. Vi skal have et rummeligt arbejdsmarked, og et handicap skal ikke være en forhindring for at få et job eller fastholde et job. Denne historie er for mig et godt eksempel på, at det nytter, når en borger henvender sig til en politiker med en sag, lyder det fra folketingsmedlemmet.