Blogindlæg Chefredaktør: Har vi de politikere, vi fortjener?
(Foto: )

Vi har ytringsfrihed i Danmark. Men vi har ikke ytringspligt. Slet ikke under en julefrokost.

Torsten Schack er erhvervsordfører for Venstre. Han er 42 år, cand. polit og ligner en venlig og pæn mand. I fredags nød han sit svinekød som mange andre denne aften.

Akkurat som andre end etnisk danskere forhåbentlig glædes over maden en fredag aften. Måske med et mere sundt og varieret udtryk end den ensidige kød-forsamling politikeren havde på tallerkenen.

Torsten Schack syntes, at hans tallerken med flæskesteg, stegt flæsk, medister, en frikadelle og et stykke hamburgerryg med sennep fortjente et billede på Twitter ledsaget af denne tekst: ”Fremragende julefrokostmad – sikkert langt fra den kommende buffet på Lindholm”.

Det har måske føltes vældig morsomt, indtil twittersporet blev fyldt med kritiske bemærkninger. Finansminister Kristian Jensen likede Schacks svine-tweet (men fortrød det senere). Statsminister Lars Løkke skrev en generel kommentar om frihed til at spise, hvad man vil og civile love over religiøse. Hvilket Schacks svine-tweet vel ikke handlede om?

Det kører for toppen af partiet, må man sige…

Er det så morskaben, når julefrokosten blandt danske politikere skal op i gear?

Hvorfor skal der sparkes til nogle mennesker, der endnu ikke er indkvarteret på udvisnings-øen Lindholm. Er det noget at fejre?

Selv hvis det er – som det liberale parti i Danmark finder anledning til – så skal det markeres med en fejring af at spise svin? I modsætning til hvad de kommende udviste ikke kan få på Lindholm.

Undskyld mig, men er der ingen bund? Vi veltilfredse og velhavende danskere fejrer vores kød i nydelse på bekostning af dem, der ikke skal være her og den mad, de ikke skal have!

Efter at have sovet på det, tog Torsten Schack en fortrydelsespille og beklagede. Han havde ikke mod til at stille op til opklarende interview i går lørdag.

Heldigvis er det kritiske tag faldet ned over Torsten Schack. Politiske modstandere har markant kritiseret tonen, og lokale V-borgmestre i Nordjylland opfordrer Schack til ”at lade være”.

Men hvem tror Torsten Schack og de øvrige Venstre-folk, at de snyder?

Det er helt legitimt at fejre den politiske sejr, at man har etableret et svinedyrt (undskyld!) udrejsecenter på en ø. Og at investeringen i udrejsecentret synes at overgå finanslovs-investeringen i et bæredygtigt klima.

Men vi er nogen, der har højere tanker om Venstre end sociale medie fejringer, der reelt handler om at fejre sin egen selvgodhed. Inger Støjbergs kagefejringer af udlændinge stramninger og et tweet som Schacks fredags-stunt vidner om, at man gerne jagter vælgere på den yderste højrefløj.

Det er et stort og trist skred i den politiske kamp for at profilere sig og blive bemærket for noget vildt. Vi besinder os i vid grad på pragmatisme og humanisme.

Vores politikere ved, at Danmark er et velhavende land. Internationalt bokser vi gerne over vores vægtklasse, som skiftende præsidenter i USA har rost os for.

Hvorfor skal politikerne så slå under bæltestedet? Hold op, tag afstand fra dig selv, Torsten Schack!

Scor dine politiske point på storheden af dit partis lovforslag og de enorme forbedringer, det betyder for borgerne. Hvis det er sådan.

For et par uger siden skrev jeg, at læserne skulle skrive ordentligt. Men hvorfor skal man det, når vores politikere gerne lægger lavt ud? Måske har vi de politikere, vi fortjener.

Måske skulle vi alle tænke mere over, hvad vores ytringer skal opnå, før vi slår gækken løs. Det er faktisk helt ok at lade være en gang imellem.

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.

via Listen To News