DEBAT "Chefen bør selv prøve at få fyresedlen"
Chefer burde selv prøve at blive fyret, før de bliver chefer og får ansvaret for at fyre folk, mener en tidligere chef. BlueSkyImages
Man bliver en bedre chef af selv at have prøvet at få fyresedlen, mener en tidligere chef. Han havde selv prøvet at fyre folk, men pludselig var situationen omvendt.

Alle chefer burde prøve at blive fyret, før de bliver chefer.

Det siger Jan Kristensen, der er tidligere chefredaktør på Fyens Stiftstidende, i et interview med fagbladet Journalisten.

Han prøvede selv som chef flere gange at gennemføre fyringsrunder. Men i 2012 var det pludselig ham selv, der blev fyret - og den oplevelse har lært ham en masse, som han ville ønske, han vidste, da han selv var chef:

- Først efter en fyring forstår man, hvor meget selvforståelse og identifikation det koster. Jeg oplevede selv, hvordan alt blev mørkt, og benene bare forsvandt under mig. Du kommer op igen, ved at nogen ser dine styrker. Der bør chefen være mere aktiv, siger Jan Kristensen til Journalisten.

Han har altid været ked af at være nødt til at gennemføre fyringsrunder. Der er ikke noget, man får mere ondt i maven af, fortæller han i Journalisten. Men set i bakspejlet ville han gerne have hjulpet sine fyrede ansatte op på hesten igen og videre.