Camre trækker nazi-kommentar i land

Dansk Folkepartis forhenværende medlem af EU-Parlamentet beklager sin udtalelser om nazi-soldater og muslimske unge.
Mogens Camre trækker sine udtalelser i et hollandsk tv-interview fra 2009 tilbage. Men han undskylder ikke over for unge muslimer.
Mogens Camre trækker sine udtalelser i et hollandsk tv-interview fra 2009 tilbage. Men han undskylder ikke over for unge muslimer. Foto: Thomas Sjørup / POLFOTO

Med trusler om eksklusion fra Dansk Folkeparti hængende over hovedet beklager Mogens Camre nu offentligt sine udtalelser om nazi-soldater og muslimske unge.

"Jeg kan jo ikke lade det sagte være usagt.Men jeg beklager sammenligningen, som kun er egnet til at blive misforstået," udtaler han i en pressemeddelelse.

Mogens Camre meddeler, at han i det gamle hollandske tv-interview fra 2009 ikke har haft til hensigt hverken at støde eller såre nogen med den sammenligning, han foretog, og han erkender, at sammenligningen kun kan misforstås.

"De tyske tropper var i landet som en fjendtlig besættelsesmagt og skød og dræbte på ordre danske patrioter. Min holdning til nazismen og den tyske besættelse af Danmark er entydigt negativ, således som jeg også har beskrevet det i flere bøger," lyder det fra Mogens Camre.

Pressemeddelelsen indeholder dog ingen undskyldning over for muslimske unge, som Mogens Camre altså har sammenlignet med tyske soldater under besættelsen af Danmark fra 1940 til 1945.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.