Camre nægter at undskylde over for muslimer

Dansk Folkeparti-politikeren Mogens Camre trækker sin udtalelse om nazi-soldater og unge muslimer tilbage. Men ikke af hensyn til muslimer.
Beklagelsen skyldes alene, at kommentaren kan misforståes som en anerkendelse af den tyske besættelsesmagt under 2. Verdenskrig, siger Mogens Camre.
Beklagelsen skyldes alene, at kommentaren kan misforståes som en anerkendelse af den tyske besættelsesmagt under 2. Verdenskrig, siger Mogens Camre. Foto: Gert Jensen / POLFOTO

Hvis unge muslimer i Danmark tror, at de har fået en undskylding fra DF-politikeren Mogens Camre, så kan de godt tro om igen.

"Jeg har talt om nogle muslimske bøller, som slet ikke opfører sig ordentligt. Det har vi desværre en del tilfælde af, og med folk i ghettoerne, der kaster sten efter ambulance- og brandfolk. Dem har jeg ingensomhelst anledning til at undskylde over for," siger han til Newspaq.

Onsdag eftermiddag udsendte det forhenværende medlem af Europa-parlamentet en pressemeddelelse, hvor han beklager sin udtalelse om værnemagtssoldater og nutidens muslimske unge i Danmark.

Men beklagelsen skyldes altså alene, at kommentaren kan misforståes som en anerkendelse af den tyske besættelsesmagt under 2. Verdenskrig, uddyber Mogens Camre.

"Jeg beklager, at have trukket en sammeligning, som er egnet til nogle misforståelser. Hvis man ikke kender den historiske baggrund for besættelsen, kan man komme til at opfatte det som et forsvar for nazismen. Intet vil være mig fjernere. Det er en grotesk overfortolkning," siger han.

Mogens Camre afviser samtidig, at han har udsendt sin beklagelse, fordi han er blevet truet med eksklusion fra Dansk Folkeparti.

"Jeg sender pressemeddelelsen ud, fordi jeg er ked af at blive misforstået, og at der der nogen, der forsøger at udlægge mine udsagn som en form for hvidvaskning af besættelsesmagten, hvilket er mig uendeligt fjernt," siger han.

faktaboks

Det sagde Mogens Camre i 2009 til tv-stationen Nederland 2.

"Ingen skal være i tvivl om min holdning til nazisme, men de tyske soldater i vore gader opførte sig bedre end de muslimske drenge, de var veldisciplinerede unge tyske drenge."

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.