Af Mikkel Milsgaardmimi@avisen.dk
Uden for Café Victor holder en Porsche 911 og en sølvgrå Mercedes i millionærklassen. Det er første indikator på, hvem man møder, når man går gennem svingdøren ind til caféen. Peter Asschenfeldt er her ikke i aften, men Malkit Singh står som sædvanlig og småsludrer lidt i baren.Det er lørdag, klokken er 20.30, og min kammerat og jeg er taget på Café Victor for at undersøge, hvad de rige og kendte fordriver tiden med. I samme forbindelse tjekker vi menukortet ud og smager på et par af retterne.Café Victor, der ligger på hjørnet af Hovedvagtsgade og Ny Østergade, er et af den slags spisesteder, hvor intet er tilfældigt.
Når maden ligger på din tallerken, som den gør, er der en tanke bag. Saucen bliver ikke pøset på, men dryppet, som var det små dråber guld på et lærred. Her er det både smagsløg og øjne, der skal opleve.Efter få minutter på caféen forstår man godt, hvorfor mangemillionæren og kendissen Peter Asschenfeldt er blandt stamgæsterne. Betjeningen er kompetent, stemningen er tilbagelænet og hyggelig, og stilen er gennemført.
De store vinduespartier får måske gæsterne til at minde en smule om sjældne krybdyr, der er udstillet i et stort terrarium. Men på den anden side: Hvem går på Victor for ikke at blive set?
Til forret bestiller jeg stegt vagtel med blomkålscreme tilsmagt med trøffel og dertil en tyttebær-kompot. Til hovedret bestiller jeg rosastegt hjortefilét med en sauté af svampe, æbler og hasselnødder og en vildtsauce med skovbær. Min kammerat bestiller carpaccio af okse med marineret rucolasalat, friskhøvlet parmesan og basilikum-olie, og han bestiller den samme hovedret som jeg.
Tilpas på tallerkenen
På mange restauranter får man serveret maden i så store mængder, at det kræver en mindre maratonpræstation at spise op. På Café Victor er der hverken for meget eller for lidt på tallerknerne.
Filosofien om, at mad, der smager af mere, mætter mere, kommer til sin fulde ret. Kødet er mørt og veltilberedt, og kombinationen af de udvalgte råvarer er perfekt. Der er ikke en finger at sætte på den gastronomiske oplevelse.
Omgivelserne er derimod et større minus. Man sidder utrolig tæt på Café Victor, og det er svært at føre en privat samtale, uden at gæsterne ved nabobordet per automatik tager del i privatøkonomi, kærlighedsliv, og hvad der ellers bliver snakket om. Endnu mere irriterende er det, at folk ryger i det lille, tætte lokale. Rød Cecil og rosastegt hjortefilet går bare ikke særlig godt i spænd.
En strengere rygepolitik ville gavne stedet utrolig meget. I stedet for at sige fifty-fifty burde man skære igennem og sige 100 procent røgfrit.Regningen endte på i alt 1.200 kroner for to personer, der spiste forret og hovedret og delte en flaske husets vin til 300 kroner.
Café VictorNy Østergade 81101 København KTlf. 33133613Hjemmeside: www.cafevictor.dk