Cadel Evans flår den gule trøje af Andy
Af med den gule trøje, Andy. Det budskab sendte brølstærk australier i Tour de France. Foto: PDJ/AP / POLFOTO
Australieren leverede en fantomtid i enkeltstarten - han flår dermed den gule trøje af Andy Schleck, der blev slået stort.

Glæden blev kort for Andy Schleck, der må se drømmen om samlet sejr i Tour de France briste. Han blev kørt agterud i dagens enkeltstart.

Blot en dag før han kunne have triumferet i den gule trøje i Paris, må Andy Schleck erkende sit nederlag i touren 2011. Det er resultatet af dagens enkeltstart på 42,5 kilometer i Grenoble.

Cadel Evans, der kører for BMC Racing, leverede en fantastisk præstation. Inden etapen skulle han hente over 57 sekunder for at snuppe førstepladsen i den samlede stilling, og det gjorde den australske veteran.

I et elegant tråd, hvor Evans i de skarpe sving satsede og kørte helt til kanten, blev Andy Schleck fra Leopard-Trek holdet sat til vægs med en tid på 55:40.

Andy Schleck leverede en middelmådig præstation, der kun var 17. hurtigst på etapen. Rytteren fra Luxembourg kom ind i 58:11.

Dermed fik Cadel Evans hentet mere end rigelig tid.

Etapevinder blev tyske Tony Martin fra HTC-Highroad holdet. Han kørte en fantomtid i 55:33.

Cadel Evans fik tredjepladsen, mens Team Saxo Bank-Sungards kaptajn Alberto Contador leverede en god enkeltstart, der giver andenpladsen.

Cadel Evans skriver historie med sin tour-sejr. Han er den første australier, der vinder verdens største cykelløb.

Det er nærmest umuligt for Andy Schleck at hente de 1:34, han er efter Evans. Sidste etape til og i Paris køres i morgen.