Byggeriet holdes oppe af fradrag
Via Boligjobordningen kan man få fradrag på lønninger til håndværkere, der svarer til, at man kan skære en tredjedel af lønudgiften væk. Foto: Colourbox
På to uger har Skat modtaget mere end 60.000 indberetninger fra danskere, der har gjort brug af det såkaldte håndværkerfradrag.

Landets håndværkere har fået en tidlig julegave. Den skal dog ikke pakkes op, men består i hårdt arbejde.

Det er det såkaldte håndværkerfradrag, der giver håndværkerne fyldte ordrebøger.

Skat har på to uger modtaget mere end 60.000 indberetninger fra danskere, der har gjort brug af håndværkerfradraget, skriver Jyllands-Posten.

"Erfaringen viser samtidig, at størstedelen af indberetningerne typisk kommer i ugerne før sidste frist. Så vi har nok hidtil kun set toppen af isbjerget," siger Louise Markholt Sloth, Koncernfunktioner i Skat, til avisen.

I Håndværksrådet glæder man sig over interessen.

"I en tid, hvor mange virksomheder har det ualmindeligt svært og i værste fald risikerer at kollapse, er det helt afgørende, at politiske tiltag er med til at holde hånden under erhvervslivet. Effekten af håndværkerfradraget ser ud til at blive livgivende for mange," siger Jacob Thiel, cheføkonom i Håndværksrådet, til Jyllands-Posten.

Fradraget, også kendt som Boligjobordningen, har været tilgængeligt siden den 1. juni 2011 og gælder en række former for hushjælp og reparationer i hjemmet.

Der er åbent for indberetninger til årsopgørelsen for 2011 til udgangen af februar næste år. De 60.000 indberetninger er foretaget fra 30. november og frem til 15. december.