Byggeriet: Fradragsordning overlever aktieuro
Hver voksen dansker kan få et tilskud på 15.000 kroner årligt til håndværksmæssigt arbejde. For at udnytte fradraget maksimalt skal man udbetale håndværkerlønninger på godt 45.000 kroner. Foto: Colourbox.dk
Den såkaldte BoligJobordning, der trådte i kraft 1. juni, vil betyde tykkere ordrebøger hos to ud af tre virksomheder - trods finansiel uro.

Uroen på de internationale børser og frygten for en ny finanskrise får ikke danskerne til at holde igen med at udnytte det nye håndværkerfradrag.

Det er vurderingen i Dansk Byggeri.

Her forventer man fortsat, at den såkaldte BoligJobordning, der trådte i kraft 1. juni, vil betyde tykkere ordrebøger hos to ud af tre virksomheder.

"Vi har ingen grund til at tro, at ordningen skulle blive brugt mindre, end vi forventede tidligere. Husholdningerne er ganske velpolstrede, og dansk økonomi er isoleret set ganske sund," siger erhvervspolitisk chef i Dansk Byggeri, Torben Liborius.

Regeringen forventer, at hver femte husholdning vil bruge ordningen, og en meningsmåling foretaget af Epinion for DR Nyheder har tidligere vist, at 40 procent af danskerne forventer at bruge ordningen, der giver fradrag for håndværksarbejde udført i hjemmet.

"Der er grund til at have is i maven. Det skal nok blive de der to ud af tre virksomheder, der får glæde af ordningen på lang sigt," siger Torben Liborius.

Ind til videre har dog kun 16 procent af medlemsvirksomhederne i Dansk Byggeri fået flere ordrer efter, at fradraget er blevet vedtaget. Men det tal skal nok stige, lyder det fra Dansk Byggeri, der i slutningen af august kommer med nye tal.

I disse dage er skatteminister Peter Christensen (V) på turné i hele landet for at forklare om reglerne i fradragsordningen og høre om virksomhedernes erfaringer.

Ordningen kører frem til 2013, og fradraget dækker både håndværksmæssigt arbejde samt servicearbejde som rengøring, børnepasning og havearbejde.

Hver voksen dansker kan få et tilskud på 15.000 kroner årligt. For at udnytte fradraget maksimalt skal man udbetale håndværkerlønninger på godt 45.000 kroner.