Byggepraktik skal gå til lokale unge

Dansk Byggeri og Boligselskabernes Landsforening vil sikre praktikpladser til kvarterets unge, når almene boligbyggerier renoveres.
En ny aftale betyder, at der kommer praktikpladser til lokale unge, når almene boliger renoveres.
En ny aftale betyder, at der kommer praktikpladser til lokale unge, når almene boliger renoveres. Foto: Colourbox

Det skal komme lokale unge til gode, når almene boliger de kommende år skal renoveres for mange millioner.

Dansk Byggeri og Boligselskabernes Landsforening er i en ny aftale blevet enige om begge at arbejde for, at renovering af et område skal betyde, at der samtidigt oprettes praktikpladser til kvarterets unge. Det skriver Politiken.

"Vi skal investere for mange millioner kroner de kommende år. Og i de almene boligområder er der samtidig mange unge, som har svært ved at få en uddannelsesplads og arbejde," siger Bent Madsen, der er administrerende direktør i Boligselskabernes Landsforening, til Politiken.

Der er ikke fastsat antal, men begge parter forpligter sig til at presse på for at skabe praktikpladserne.

Dansk Byggeri mener, at S og SF dermed skal droppe ideen om at stille krav om praktikpladser ved offentlige byggeopgaver.

"Vi vil gerne vise, at der ikke er behov for krav og klausuler, når der skal skaffes praktikpladser til unge inden for bygge- og anlægsbranchen," siger Lars Storr Hansen, der er administrerende direktør i Dansk Byggeri til Politiken

SF's erhvervsuddannelsesordfører, Karsten Hønge, savner konkrete mål, men er glad for aftalen.

"Tankegangen er helt rigtig. Men når arbejdsgiverne går med til det, er det jo fordi, politikerne står bag ved dem 'bevæbnet' med med forslag," siger han til Politiken.

Kilde: Politiken

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.