Buschauffør fyret for Facebook-svada: Får 40.000 i erstatning
En buschauffør fra Herning har fået tilkendt 40.625 kroner i erstatning. Foto: Shutterstock
En buschauffør i Herning blev fyret fra sit job, fordi han ikke ville slette nogle Facebook-kommentarer. Han har mandag fået tilkendt 40.625 kroner i erstatning.

En buschauffør får 40.625 kroner i erstatning for en uretmæssig fyring. Det har retten i Herning afgjort mandag.

Fyringen skete efter, at chaufføren havde skrevet flere kommentarer på Facebook til et billede af en bil, der holdt parkeret på buspladserne ved Herning Banegård.

Chaufføren havde henvendt sig til en bilist og påpeget, at bilisten parkerede et sted, der var reserveret busser. Situationen blev fotograferet og lagt på Facebook.

Chaufføren kommenterede efterfølgende selv billedet med flere kommentarer.

Chaufførens arbejdsgiver - busselskabet Herning Turist - opdagede Facebook-kommentarerne. De krævede, at manden slettede sine kommentarer, da de var i strid med selskabets retningslinjer. Ifølge selskabet var kommentarerne både i strid med selskabets mediepolitik og kunne desuden bringe selskabets kundeservice i miskredit.

Chaufføren gik kun med til at slette en kommentar. Resten nægtede han at fjerne, og det kostede en fyreseddel.

Pålagt erstatning

Men fyringen var uberettiget, har Retten i Herning slået fast mandag. Hverken selskabets mediepolitik eller ordlyden i de konkrete kommentarer gav et grundlag til at fyre chaufføren.

Derfor har retten pålagt Herning Turist at betale erstatningen plus sagens omkostninger.

Retten lagde også vægt på, at chaufføren ikke ville fjerne kommentarerne, selv om selskabet ville have trukket fyringen tilbage. Selskabets direktør havde desuden sagt til chaufføren, at det ville tjene selskabets interesser bedst, hvis han slettede kommentarerne.

Avisen.dk har været i kontakt med busselskabet Herning Turist. Selskabet bekræfter, at den pågældende chauffør har kørt hos dem. Men ellers har man ikke nogen kommentarer, da man endnu ikke har læst dommen, oplyser teknisk leder Rune Gasbjerg.