B.T.-redaktør: Hysterisk hykleri
Olav Skaaning Andersen er netop blevet ansvarhavende chefredaktør på B.T. og har erstattet Peter Brüchmann som ansvarshavende chefredaktør. Foto: bt.dk
Olav Skaaning Andersen skælder ud over historie om avisens arbejdsmetoder og over ikke at være blevet hørt.

Det er udtryk for hykleri at gøre det her til en sag. Sådan siger B.T.'s chefredaktør Olav Skaaning Andersen til TV2-programmet Presseloge som reaktion på Nyhedsbureauet Newspaqs og Politikens historier om avisens fortrolige mails om Helle Thorning-Schmidts mands skattesag til Skat København.

"Det er endnu et udtryk for Politikens hysteriske interesse for denne sag og B.T.," siger Skaaning Andersen i Presselogen om Politikens videreudvikling af historien. Her fik avisen en professor i strafferet til at vurdere, hvorvidt B.T.'s metoder vil være en overtrædelse af straffeloven. Det vurderede professoren det i øvrigt til at være tæt på at være.

"Vores journalist har henvendt sig til en medarbejder i Skat i en fortrolig sag. Det er hykleri at gøre det her til en sag. Vi har gået efter procesoplysninger i denne sag, og det af almen interesse at finde ud af, hvordan denne sag er foregået," siger Olav Skaaning Andersen.

Chefredkatøren brokker sig samtidig over ikke at være blevet hørt i sagen; at hverken Nyhedsbureauet Newspaq eller Politiken har været nidkære nok i forhold til at få hans kommentar.

"Jeg har ikke fået nogen besked om at ringe tilbage, så det er udover det også dårlig journalistik," siger Olav Skaaning Andersen i TV2-programmet.

B.T.'s nyhedschef Simon Andersen skrev til en for ham ukendt medarbejder i Skat: "Kære (fornavn) - Jeg interesserer mig for nogle forhold vedr. behandlingen af Stephen Kinnocks skattesag, er det noget du i al fortrolighed kan hjælpe med?,"

Læs de oprindelige historier her:
Skat advarer ansatte efter B.T.-henvendelse
Professor: B.T.-chefens mail til Skat er "meget tæt på strafbart"