Bruger kinesere Apple-butik til pengevask?

Et mærkeligt salg af programmer i Apples App Store giver mistanke om, at der er tale om hvidvaskning af penge.
Apples App Store bliver efter al sandsynlighed misbrugt til hvidvaskning af penge.
Apples App Store bliver efter al sandsynlighed misbrugt til hvidvaskning af penge. Foto: Scanpix, Reuters, Mike Segar

Enten er danskerne blevet helt vilde med hundedyre, ligegyldige kinesiske progammer - eller også er der noget i gære.

Den danske version af Apples App Store, der sælger minipogrammer til tavlecomputere og smartphones, har i øjeblikket en lang række dyre, kinesiske programmer som de mest solgte. Det skriver iPhoneguide.dk.

"Forklaringen er formodentligt, at der er tale om hvidvaskning af penge. Enten via falske gavekort, stjålne kreditkortoplysninger eller uautoriseret adgang til andres iTunes kontoer," skriver hjemmesiden.

Tricket er, at man selv at laver et lille, men dyrt program, som man så køber med de stjålne kort- eller kontooplysninger. Apple snupper 30 procent af pengene, men tilgengæld er de resterende 70 procent helt lovlig indtjening.

Et par apps, som Ekstra Bladet har kigget nærmere på, er banale programmer til at måle din biorytme eller bogstavelege for børn - men til en pris på 3-400 kroner per styk.

Alligevel dominerer programmerne listen over de mest solgte, hvilke tyder om omfattende svindel, da de kinesiske programmer omsætter for 100.000 kroner om dagen

Ifølge Ekstra Bladet er der ikke tegn på, at der skulle være tale om stjålne, danske kreditkort. Det oplyser Nets (tidligere PBS).

"Nets' Fraud Management har ikke registreret svindel, der ser ud til at relatere sig til den sag," siger Michael Juul Rugaard fra Nets til Ekstra Bladet.

Kilde: http://iphoneguide.dk/nyheder/kinesere-hvidvasker-penge-i-den-danske-app-store/ og Ekstra Bladet

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.