Brooks indrømmer: Vi brugte privatdetektiver
Rebekah Brooks indrømmer blankt, at hendes avis betalte privatdetektiver til deres historier. Men alle de andre aviser gjorde det også, siger hun. Foto: Polfoto, (AP Photo/Sang Tan, File) / POLFOTO
Rebekah Brooks fortæller til sin høring, at det var helt normalt, at aviserne brugte privatdetektiver til deres historier.

Det er den tidligere redaktør for skandaleavisen News of the Worlds tur i det varme sæde. Under høringen i det britiske parlament fortæller Rebekah Brooks åbent, at avisen brugte privatdetektiver i jagten på den gode historie. Og hun forsvarer det valg. Det skriver BBC.

"Jeg var klar over, at News of the World brugte privatdetektiver. Ligesom alle de andre aviser på Fleet Street også gjorde," sagde hun.

Ifølge Brooks skulle detektiverne jage dømte pædofiles adresser.

Hun påpegede, at det var det, der var deres formål, når hun havde styret på avisen.

Parlamentsmedlemmerne spurgte også Brooks, om hun fortrød noget ved sagen. "Ja, selvfølgelig," lød svaret.

"Ideen om, at Milly Dowlers telefon blev hacket af nogen, som blev betalt af News of the World, eller endnu værre at det var autoriseret af nogen på News of the World, er ligeså frastødende for mig som for alle i dette rum," sagde Rebekah Brooks.

Milly Dowles var den myrdede skolepige, hvis telefon skandaleavisen brød ind i. Personen, der foretog aflytningen af pigens og mange andres telefoner, var privatdetektiven Glenn Mulcaire. Ham nægter Brooks at have haft nogen form for kontakt med.

Rebekah Brooks blev anholdt af Londons politi i søndags. Efter flere timers forhør blev hun løsladt igen mod kaution.

Kilde: BBC