Breivik viftede med pistol på åben gade

En videooptagelse viser, at Anders Breivik få minutter før bomben gik af i regeringskvarteret, gik fra stedet med en pistol i hånden.
Seks minutter før bilbomben går af, blev Anders Breivik fanget på et overvågningskamera.
Seks minutter før bilbomben går af, blev Anders Breivik fanget på et overvågningskamera. Foto: Polfoto, Jens Dresling

Et overvågningskamera viser nu, at massemorderen Anders Breivik gik rundt på åben gade, minutter før bilbomben gik af i regeringskvarteret. På kameraet kan man se, at han er iført politiuniform og vifter med en pistol. Det skriver norske ABC Nyheter.

I artiklen bliver der rejst en række spørgsmål, blandt andet hvorfor ingen slog alarm, da der rendte en mand rundt i falsk politiuniform med en pistol i hånden.

Hos ABC Nyheter mener man, at det viser store tegn på svagheder i det norske sikkerhedssystem, at man ikke reagerer, når en mand på en højlys sommerdag midt i Olso centrum går på åben gade og vifter med en pistol. På optagelserne er det meget tydeligt, at Anders Breivik har en pistol i højre hånd, og at han er iført en mørk uniform og en hjelm med opslået visir.

Tre timer efter, at bilbomben sprængte og dræbte otte mennesker, skød og dræbte Anders Breivik 69 unge nordmænd på den norske ø Utøya den 22 juli i år.

Kilde: ABC Nyheter

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.