Breivik slipper for presse og pårørende
Jens Stoltenberg omfavner en sørgende kvinde ved mindegudstjenesten i Oslo. Foto: Polfoto, AP, Matt Dunham
Pressefolk og pårørende for alligevel ikke mulighed for at overvære afhøringen af Anders Breivik i retten på mandag.

Det bliver uden presse og vrede og sørgende pårørende, når Anders Breivik på mandag skal afhøres i retten i Oslo. Det skriver vg.no.

Oslo Tingrett havde ellers afsagt en kendelse tidligere på ugen, der gav både presse og pårørende adgang til mødet, men den kendelse blev i dag omstødt, efter politiet og forsvarsadvokaterne, havde klaget over den tidligere kendelse. Politiet vil have dørene lukket, fordi der stadig er frygt for, at Anders Breivik kan have en medsammensvoren.

Derfor skal der ikke slippe noget ud fra afhøringen, og politiet frygter, at et referatforbud fra retten ikke vil være nok, fordi udenlandske medier vil bryde forbuddet. En advokat mener, at det er en meget vanskelig sag, at afgøre.

"Dette er en ekstrem forsigtig linje, men det er en helt ny sag for alle. Det er vanskeligt og sige, at argumentationen ikke holder. Det drejer sig om, hvor mye retten lægger vægt på muligheden for, at der findes medhjælpere eller andre celler. De har lagt større vægt på risikoen for, at den teoretiske mulighed er tilstede end spørgsmålet om åbenhed," siger advokat Jon Wessel-Aas til vg.no.