Breivik ringede 112 for at overgive sig
Tirsdag og onsdag har der været lange forhør af den terrorsigtede Anders Breivik. Her sidder han på bagsædet. Foto: Morten holm / POLFOTO
Anders Breivik har under et forhør fortalt, at han ringede til politiet ti gange, men også at han kun fik fat i dem to gange.

Under en pause i skyderiet på øen Utøya, skal Anderes Breivik angiveligt have ringet til politiet og brugt ord som 'kapitulere'.

Hans advokat Geir Lippestad siger, at oplysningerne skal være kommet frem efter lange forhør af den terrorsigtet tirsdag og onsdag.

Det skriver Aftenposten.no.

"Han forklarede, at han ringede til politiet længe inden pågribelsen. Han forsøgte, at ringe ti gange til politiet, som kun svarede to gange," siger Anders Breiviks forsvarsadvokat til aftenposten.no

Under samme forhør skal han også have givet detaljer om udførelsen af de mange drab på øen Utøya, hvor 69 blev dræbt.

Forsvarsadvokaten oplyser også, at Breivik i et opkald til politiet præsenterede sig med sit fulde navn og spurgte efter, om de ville acceptere en overgivelse. Han har desuden forklaret, at han ikke forstod det politiet svarede. Han bad efterfølgende politiet om at ringe tilbage, således at de kunne bekræfte, at hans overgivelse var accepteret.

Forsvarsadvokaten har præciseret overfor Aftenposten.no, at han ikke har set opkaldsloggen, men at han har bedt om at høre opkaldene.

Geir Lippestad tror ikke, at Anders Breivik havde nogen anden hensigt med opringningerne end at overgive sig uden at blive skudt. Den terrorsigtede havde nemlig allerede nået sit mål. Han ville komme i medierne og få spredt sit budskab.