Breivik har flere drabsplaner

Anders Breivik har en plan for, hvad der skal ske, hvis han lykkedes med at flygte fra fængsel. Pro-islamister skal udryddes.
Èt af ofrene for Anders Breiviks massakre i fredags.
Èt af ofrene for Anders Breiviks massakre i fredags. Foto: HAKON MOSVOLD LARSEN / POLFOTO

Af det 1500 sider lange manifest, som Breivik offentliggjorde kort før sine angreb i fredags, fremgår det, at han har planer om endnu et terrorangreb, skriver VG.no.

I manifestet beskriver Anders Breivik en liste over nødvendigt overlevelsesudstyr, våben, ammunition, madvarer, stimulerende midler og kontanter, som skal gøre det muligt for ham at gennemføre yderligere en terroroperation.

"Udstyret vil tillade dig at komme i sikkerhed, så du er i stand til at udføre bonusmissioner i et scenarium, hvor det lykkedes dig at flygte fra fængsel," skriver han.

Lykkes det ham at flygte fra fængslet vil Breivik gå efter mellem tre og fem personer, som han omtaler som pro-islamister.
Han har en liste over personer, som, han mener, har forkerte holdninger, og den liste ønsker han at offentliggøre, så de kan nå at ændre holdninger, siger han.

Politiet i Norge er i øjeblikket i gang med at gennemgå manifestet for at tjekke om det indeholder planer om aktuelle angreb på navngivne personer.

Kilde: VG

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.