Breivik får flere krav opfyldt inden forhør
Anders Behring Breivik på vej til afhøring i mandags. I dag afhøres han for anden gang. Foto: JON-ARE BERG-JACOBSEN / POLFOTO
Anders Behring Breivik er på vej til ny afhøring om terrorangrebene i Norge. Forinden har han fået flere krav opfyldt.

Det er præcis en uge siden, at Anders Behring Breivik gennemførte sine terrorangreb i Norge. Den 32-årige massemorder er netop nu i gang med at blive afhørt for anden gang.

Forinden har han fået opfyldt flere af de krav, han har stillet i bytte for at fortælle om de to påståede terrorceller, som han angiveligt har et samarbejde med.

Det skriver dagbladet.no.

Blandt andet har den terrorsigtede fået lov til at klæde sig i rødt under forhøret - hvorfor netop den røde farve er ønskværdig, står hen i det uvisse. På vej til forhøret var politibilens vindue dækket af sort plastik på den sigtedes side. Men billeder taget gennem bilens forrude viser, at Breivik i dag har en rød Lacoste-trøje på. I mandags var han også klædt i rødt.

Under forhøret i dag vil udskriftet fra Breiviks første forhør blive læst op. Der udover vil politiet forsøge at få flere detaljer om de to andre terrorceller. Der er stadig tvivl om, det rent faktisk passer, at han har arbejdet sammen med andre.

Breivik har også ønsket at få adgang til computer og Wikileaks, det er blevet nægtet, men har fået lov til at få papir og blyant til rådighed. Han ville have computeren for at skrive videre på sit 1.500 siders lange manifest. Visse krav til hans mad i fængslet er også blevet imødekommet.

Den terrorsigtede har også nægtet at blive fotograferet. Politiet er gået rettens vej for at få en kendelse på, at de godt må tage billeder af ham.

I den kommende tid vil Breivik blive afhørt flere gange. Han kan komme til at få en straf på op til 30 års fængsel.

Kilde: dagbladet.no