Breivik boede sammen med indvandrere

Massemorderen, der har sendt Norge i dyb sorg, dræbte 93 mennesker for at kæmpe mod et multietnisk samfund. Boede i multietnisk kvarter.
Selvom han hader det multietniske Norge, boede Anders Behring Breivik i opgang med indvandrere i multietnisk kvarter i Oslo.
Selvom han hader det multietniske Norge, boede Anders Behring Breivik i opgang med indvandrere i multietnisk kvarter i Oslo. Foto: AP / POLFOTO

Bomber og nådesløse skuddrab - det er metoden til at vække Norge for at få landet renset for indvandrere.

Det mener Anders Behring Breivik, der i sit manifest skrev om sit had til et multietnisk Norge.

Men den højreekstreme massemorder boede indtil for få måneder siden dør om dør med indvandrere fra Mellemøsten og Afrika. Helt frem til april har massemorderen således haft adresse på Hoffsveien 18 i Oslo.

Siden flyttede han adressen uden for Oslo til den gård, hvor han byggede bomben, som fredag dræbte syv mennesker i det indre Oslo.

I 32-årige Anders Behring Breiviks manifest kan man læse, at han i sin ungdom var venner med en indvandrer fra Pakistan. Vennen skulle dog have arrangeret en ydmygelse af Breivik, der skulle have tæsk og ydmyges.

"Efter den episode droppede jeg kontakten," skriver massemorderen.

Han beskriver i manifestet en række voldelige konfrontationer med indvandrere. I en episode beskriver han, hvordan han afværgede et røveriforsøg i en butik.

"Jeg sagde skrid eller jeg smadrer jeres hoveder," skriver han.

Om det er disse episoder, som har tændt vanviddet, vides ikke.

I opgangen til nummer Hoffsveien 18 bor flere mennesker med arabisk klingende navne.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.