Breivik benægter at have filmet massakre
Politiet har indicer på at angrebet på Utøya blev filmet Foto: Polfoto, AP, Matt Dunham
Anders Brevik nægter i et forhør at have filmet de mange drab på øen Utøya, tiltrods for at vidner har fortalt at han havde et kamera

I Anders Breiviks manifest betoner han vigtigheden af at dokumentere sine gerninger. Vidner har da også fortalt, at han filmede de dræbte unge på den norske ø Utøya.
Men han nægter tilsyneladende. Det skriver Aftenposten.dk.

Under en pressekonference i dag kom det frem, at det norske politi har haft stærke indicier, som peger på, at Anders Breivik har haft en videokamera. Det er blandt andet information fra Breiviks manifest, tidligere afhøringer og fund på hans bopæl, som skulle have ledt politiet på sporet.

Men Politiet har endnu ikke fundet et kamera. De leder dog fortsat videre, selvom Anders Brevik har nægtet. Politiet har beslaglagt en række kamerarer og mobiltelefoner på Utøya, men foreløbig er der intet som tyder på, at de har tilhørt den sigtede.

Hvis det skulle vise sig, at Brevik har filmet massakren på øen, er det yderst vigtigt, at politiet finder optagelserne, før de havner i forkerte hænder. Materialet kan tænkes at blive brugt som inspiration eller til støttegrupper for Anders Breivik.

Anders Breivik er sigtet for at have dræbt 77 mennesker. 69 på øen Utøya og 8 i Oslo centrum ved hjælp af en bilbombe.