Brændende færge ved at synke

Den norske færge der brød i brand tidligere på dagen, tager nu vand ind. Skibsdykkere undersøger skroget.
Der er rigeligt med redningspersonale til stede på kajen i Aalesund. Der er ikke længere civile eller medarbejdere fra færgen om bord.
Der er rigeligt med redningspersonale til stede på kajen i Aalesund. Der er ikke længere civile eller medarbejdere fra færgen om bord. Foto: unknown / POLFOTO

Færgen MS Nordlys er kommet i yderligere problemer, rapporterer norske medier.

Ifølge norske VG, krænger båden tydeligt til den ene side, og der er blevet meldt om fund af havvand indenbords i færgen. Alt dette tyder på, at færgen tager vand ind, og at der muligvis er hul i skroget, skriver avisen.

Til trods for, at færgen tager vand ind, er der gode chancer for, at det vil blive stoppet hurtigt, siger kaptajnen Tom Kausanrød fra redningsskibet Emmy Dyvi, der er på stedet.

"Når vi nu har fået mobiliseret så meget udpumpningskapacitet, og hvis vi hurtigt får lokaliseret, hvor vandet kommer ind, skal vi nok få det stoppet, siger han til VG, inden han medgiver, at "lige nu er det lidt uoverskueligt."

I øjeblikket er der ti røgdykkere og tre skibsdykkere, omkring færgen. På kajen er der både ambulancer, politi og brandbiler, rapporterer avisen

Tidligere på dagen blev det oplyst, at to ansatte om bord på færgen har mistet livet ved branden. Der er ikke længere folk om bord på færgen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.