Borgmester vil stikke kæp i betalingsringen
Måske må betalingsringen på stand by, mens en undersøgelse af miljøeffekterne bliver færdig. Foto: Colourbox
En lynlov om betalingsringen kan få lange udsigter, hvis Gentoftes borgmester får held med at kræve en lovpligtig miljø-undersøgelse.

En lynbehandling af betalingsringen kan gå hen og blive en lang affære.

Selvom transportminister Henrik Dam Kristensen (S) gerne vil have betalingsringen stemt hjem allerede til februar næste år, så mener Gentoftes borgmester Hans Toft (K), at han må udskyde planerne.

Det skriver pol.dk.

Ministeren har nemlig glemt en undersøgelse af vurdering af virkninger på miljøet af betalingsringen. En såkaldt VVM-redegørelse, som ifølge loven skal laves ved store projekter vedrørende transport.

"Der er tale om et indlysende stort projekt her, som der selvfølgelig skal laves VVM-redegørelse på. Betalingsringen vedrører jo flere hundrede tusinde mennesker. Man må jo belyse de miljømæssige konsekvenser, som man gør med alle andre store projekter," siger Hans Toft til pol.dk.

Ministeren har tidligere oplyst, at han regner med at høre de relevante parter til december, hvorefter selve lovforslaget om betalingsringen skal skrives. Men det er at drive gæk med borgerne, mener Hans Toft.

"Der må jo gælde samme regler som for os andre, når vi sætter gang i større projekter," siger han til pol.dk.

Hans Tofts borgere kommer til at krydse betalingsringen på vej til København, og han vil ikke acceptere, at VVM-redegørelsen først kommer efter, at loven et stemt hjem.

"Så er det jo ikke en demokratisk høring på et fuldt oplyst grundlag. Det svarer jo til at operere patienten, før du undersøger ham," siger han til pol.dk.

Det har angiveligt ikke været muligt at få en kommentar fra transportministeren.

Kilde. pol.dk