Borgmester varsler opgør med jubilæums-bonus: Sosu'er skal ikke have mindre end andre

Ny borgmester i Svendborg Kommune, Bo Hansen (S), vil ikke længere forskelsbehandle 25-års jubilarer blandt de kommunalt ansatte.
Ordningen med gratiale til 25-års jubilarer er uretfærdig, mener Svendborg-borgmester Bo Hansen (S).
Ordningen med gratiale til 25-års jubilarer er uretfærdig, mener Svendborg-borgmester Bo Hansen (S). Foto: Svendborg Kommune/Presse

Der skal ikke længere være forskel på folk, når der deles gratialer til 25-års jubilarer ud i Svendborg Kommune.

Den nyligt tiltrådte borgmester, Bo Hansen (S), vil gøre op med traditionen om, at de ansatte får en ekstra månedsløn i gratiale. Det er nemlig en uretfærdig model, mener borgmesteren. Det skriver Fyens Stiftstidende

- Jeg synes, det er underligt, at man giver 20.000 kroner til den, der arbejder med rengøring, og 50.000 kroner til den, som arbejder med noget andet. Hvis man hylder et 25-års jubilæum, så giver man selvfølgelig alle den samme gave, siger Bo Hansen til Fyens Stiftstidende.

Hvor stort gratialet skal være, vil den nye borgmester ikke spå om. Men forslaget skal rejses i kommunens hovedmedarbejderudvalg, fortæller borgmesteren, der hurtigt vil have gjort noget ved ordningen. Bo Hansen mener, at det er en uskik, at der er forskel på folk, når det gælder gratialets størrelse.

Han slår dog fast, at det ikke handler om at spare penge. Pengene skal bare fordeles anderledes og mere lige.

- Det her er ikke et sted, hvor jeg forestiller mig, at der skal findes nogle penge, men jeg vil godt skabe en større rimelighed, og den nuværende model er ikke fair. Hvis man hylder nogen for at have været loyal mod en arbejdsplads igennem 25 år, så skal det ikke være afgørende, hvad vedkommendes titel er, siger Bo Hansen til Fyens Stiftstidende.

Det er kun 25-års jubilarer, der modtager en hel månedsløn i gratiale. 40- og 50-års jubilarer i Svendborg Kommune modtager 2.500 kroner som et fast beløb.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.