Borgerlige roser regeringens ungepakke
Regeringens ungepakke får roser fra De Konservative, men der gøres for lidt for at skaffe flere praktikpladser, mener partiet. Foto: Colourbox
Oppositionen støtter Thornings planer om at styrke jobrotation og praktik. Men beløbet på 635 millioner kroner forslår ikke, mener forsker.

Øget brug af jobrotation og flere voksenlærlingpladser skal bringe unge ud af arbejdsløshedens klør.

Regeringen vil med en såkaldt ungepakke på 635 millioner kroner komme den høje ungdomsarbejdsløshed til livs.

Pakken møder opbakning i oppositionen, hvor den konservative arbejdsmarkedsordfører Mai Henriksen roser regeringen initiativ.

- Det er rigtig vigtigt, at der kommer en pakke. Jeg er ikke enig i alle elementerne, men der er gode forslag i den, siger hun til Newspaq.

Mai Henriksen så bl.a. gerne, at regeringen havde endnu mere fokus på manglen på praktikpladser.

- De initiativer, der skal løse praktikpladsproblemet, rækker ikke. Det skaber ikke flere praktikpladser at ansætte flere praktikpladskonsulenter, siger hun.

I stedet skal man styrke skolepraktikken og gøre ordningen mere fleksibel, så to virksomheder f.eks. kan dele en praktikant.

- Mange virksomheder er i dag så specialiserede, at det ikke giver mening at tilbyde et forløb hos én virksomhed, siger den konservative arbejdsmarkedsordfører.

Til gengæld er roser hun regeringens plan om at videreføre videnspilotordningen, der giver løntilskud til akademikere, så de kan komme ud i små- og mellemstore virksomheder.

- Ordningen har været rigtig succesfuld, så her skal regeringen have rigtig meget ros, siger hun.

Regeringens forslag bliver også vel modtaget af Henning Jørgensen, professor i statskundskab ved Aalborg Universitet.

Han mener dog, at beløbet på 635 millioner kroner for årene 2013 - 2016 er for lidt.

- Når vi ved, hvor store problemerne er, så forslår pengene ikke. Men det er en rigtig stor start, siger han til Newspaq.

Regeringen forventer, at mellem 6.000 og 7.000 unge vil få gavn af ungepakken.

Størstedelen af beløbet går til at styrke jobrotationsordningen, hvor en ledig overtager jobbet, mens en fast medarbejdere går på efteruddannelse.