Borat får lov at gøre grin med unge
To amerikanske studerende må finde sig i at blive udstillet i filmen »Borat«. En dommer nægter at få klippet scenen med de studerende ud af filmen.

Den kazahkstanske tv-journalist Borat kan vende tommefingrene op og sige: »Happy times!«. Tv-figurens bagmænd blev i sidste måned sagsøgt af to studerende, som følte sig groft udnyttet i filmen »Borat: Cultural Learnings of America to Make Benefit Glorius Nation of Kazahkstan«.

Egentlig er det den britiske skuespiller Sascha Cohen, som er inde i Borat. Men det vidste de to studerende ikke, da de medvirkede i filmen. Derfor kom de i en scene til at sige en del stærkt nedsættende bemærkninger om kvinder, mens de bliver fuldere og fuldere.

De unge mænd hævder, at Sascha Cohen og filmholdet drak dem fulde, og at de i øvrigt blev lovet, at filmen ikke blev vist i USA. Men en domstol i Californien afviser nu, at scenen skal klippes ud, eller at dvd-udgivelsen af filmen skal stoppes.

Slagsmålet om filmen fortsætter dog, da de to studerende også har sagsøgt filmselskabet 20th Century Fox for et stort beløb for svie og smerte.

Ifølge de studerendes advokat har den ene af de unge mænd mistet sit job efter filmen, mens den anden har mistet en prestigefuld praktikantstilling.

Mens de studerende har mistet indtjeningen, har den succesfulde kazahkstanske tv-vært indspillet 700 millioner kroner i de amerikanske biografer.