Børneområdet mærker sparekniv næste år
Kommunernes mand, Jan Trøjborg (S), kalder de kommende besparelser for 'intelligente besparelser'. Foto: Finn Frandsen / POLFOTO
Næste år skal der spares penge i skolerne og i børneinstitutionerne, advarer formanden for kommunernes fællesorganisation.

Der er nu ingen tvivl om, at der til næste år vil blive sparet endnu flere penge på børneområdet.

Kommunernes besparelser bliver fundet ved både flere børn i klasserne, færre skoler og større børnehaver. I alt skal der spares en halv milliard i skolerne og 700 millioner i landets børneinstitutioner, skriver Jyllands-Posten.

"Det er nødvendigt at spare i en krisetid, og vi har bestræbt os på at lave så intelligente besparelser som muligt. Derfor sparer vi på murstenene i skolen, men ikke på undervisningen af børnene," siger Jan Trøjborg (S), formand for kommunernes paraplyorganisation KL, til avisen.

Indtil videre har kommunerne først og fremmest sparet penge på børneområdet, ved at lægge skolernes administrationsafdelinger sammen. Fremover skal mere af det administrative også overlades til lærerne, og det bekymrer skoleledernes formand Anders Balle.

"Det bliver mere op til den enkelte lærer at kontrollere sin egen kvalitet. Man kan da frygte, at børnene i sidste ende får et ringere udbytte af at gå i skole," siger han til Politiken.

Kilde: Jyllands-Posten