Børn i højresvingsulykker skal undgås

Flere skolebørn skal vide mere om trafiksikkerhed og lære at begå sig bedre i trafikken. Det sætter ny kampagne fokus på.
82 procent af de danske skolebørn går eller cykler selv i skole. Nu skal de med en ny kampagne lære mere om trafiksikkerhed.
82 procent af de danske skolebørn går eller cykler selv i skole. Nu skal de med en ny kampagne lære mere om trafiksikkerhed. Foto: Colourbox

Størstedelen af danske skolebørn går eller cykler i skole selv. Alligevel har kun en tredjedel af dem modtaget undervisning i trafiksikkerhed, og hvad de skal passe på i forbindelse med lastbiler i trafikken.

Det vil kampagnen 'Trafiksikkerhed i Øjenhøjde' nu gøre noget ved. Det skriver 24timer.

"Det er utrolig vigtigt, at børnene får en bevidsthed og læring omkring det at færdes i trafikken, fordi der kan ske nogle meget alvorlige ulykker," siger leder af Børneulykkesfonden Henriette Madsen til avisen. Sammen med transportbranchen står Børneulykkesfonden bag kampagnen.

Folkeskoleleverne skal altså via foredrag oplyse, hvilke ulykker, der kan opstå, når børnene møder højresvingende lastbiler i trafikken.

Cyklistforbundet er dog meget mod kampagnen.

"Vi mener, at den fratager ansvaret fra chaufføren. Vi mener, at det er en skræmmekampagne, der får børn til at fravælge cyklen, fordi det er for farligt. Pengene skulle i stedet bruges på information til deres egne chauffører i diverse fagblade," siger landsformand i Cyklistforbundet Claus Hansen.

Siden 2000 har 74 mistet livet i en højresvingsulykke her hjemme.

Kilde: 24timer

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.