Blomsterdækket Oslo giver kuldegysninger

Den norske hovedstad er fyldt til bristepunktet med mennesker og blomster. En helt speciel stemning og et tæt sammenhold.
Tusinder af mennesker med roser i Oslo mandag aften.
Tusinder af mennesker med roser i Oslo mandag aften. Foto: EMILIO MORENATTI / POLFOTO

Gaderne i Oslo er her til aften fyldt med nordmænd, som viser deres sympati med de døde efter fredagens terrorangreb.

Egentlig skulle det være et kæmpe optog, men da over 150.000 mennesker mødte op, blev det i stedet en stående manifestationen af, at det norske folk står sammen.

"Der er en alvorlig stemning, og man kan se at folk er berørt af det, som er sket. Men der er også en god stemning, fordi alle tager vare på hinanden. Jeg har givet flere knus til folk, jeg ikke kender," fortæller Lars Petter Berg, der er statskundskabsstuderende i den norske hovedstad, til Newspaq.

Efter ceremonien ved rådhuset er folk begyndt at bevæge sig mod domkirken, som i går husede den store mindegudstjeneste.

Her vil nordmændene ligge de roser, som de har markeret optoget med.

"Kirkeklokkerne ringer og vi ligger vores roser ned på gaden, så hele Oslo bliver fyldt med blomster. Det giver mig kuldegysninger at se det her," fortæller en rørt Lars Petter Berg.

De næste timer vil de tusindvis af nordmænd fortsat opholde sig i gaderne, hvor man vil kramme, snakke og vise sammenhold i sorgen.

Statsministeren Jens Stoltenberg og kronprins Haakon var blandt talerne i Oslo her til aften.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.