Blogindlæg Blog: Drop jagten på prins Henrik og lad ham være pensionist i fred
Prins Henriks pensionisttilværelse er blevet et forretningspotentiale for økonomisk pressede medier, der mobber Henrik for at få klik og højere annonceindtægt. (Foto: Martin Sylvest, Scanpix. )
Danskerne modsætter sig en højere pensionsalder. Kun Prins Henrik skal arbejde til han falder død om.

Regeringen har planer om at hæve pensionsalderen, og allerede inden vi kender forslaget i detaljer, er det voldsomt upopulært.

Det store flertal af danske lønmodtagere vil forståeligt nok have lov at gå på pension, og ikke knokle på arbejdsmarkedet til de er mellem 75 og skindød. 

Arbejdsmiljøet er for dårligt. Folk knækker under pres og stress. Hvis folk har arbejdet hele livet, skal de have lov at nyde deres otium. Sådan lyder diverse protester mod regeringens kontroversielle forslag. 

Pensionistjagt  

Imens den politiske debat raser, jagter vi en pensionist, der lige straks fylder 83 år og bare vil have lov at være gammel i fred. Men Prins Henrik skal i hvert fald ikke have lov at gå på pension, for så svigter han dronningen og hele kongeriget risikerer at falde sammen, forstår man.  

I mine øjne er Henrik slet og ret en helt, fordi han ikke for længst er bukket under for den grove folkesport af bagtalelse, mistænkeliggørelse og hadske udfald, som han udsættes for.

For øjeblikket græmmes jeg over diverse aviser, ugeblade, bloggere og såkaldte kongehuseksperter, der konkurrerer om de værste karaktermord på en ældre herre, fordi han ikke står til rådighed på det danske arbejdsmarked 24 timer i døgnet 365 dage om året.

Og jeg bliver harmdirrende, når folk beskylder ham for at være et egoistisk skvat, der med sin store arrogance angiveligt skader både sin familie, kongefamilien og hele Danmarks omdømme rundt om på kloden.  

I mine øjne er Henrik slet og ret en helt, fordi han ikke for længst er bukket under for den grove folkesport af bagtalelse, mistænkeliggørelse og hadske udfald, som han udsættes for.     

Hvor er det primitivt, at diverse medier og meningsdannere på den måde mobber Henrik. Prins Henriks alderdom er tilsyneladende blevet et forretningspotentiale for økonomisk pressede medier, og nogle danskere hopper med på den sølle og uklædelige nedrakning af en prins, der officielt er gået på pension og derfor ikke bør klandres for ikke at passe sit arbejde.

Vås om ambassadører   

Det er det rene vås, når en såkaldt kongehusekspert siger til Se og Hør, at prins Henriks fravær ved det belgiske kongepars statsbesøg i Danmark for et par uger siden vækker opmærksomhed i det diplomatiske korps. 

Hvem ved sit fulde fem tror på, at pensionisten Prins Henriks fravær fra en gallamiddag i København interesserer Merkel, Hollande, May eller for den sags skyld Trump?

Kongehuseksperten Søren Jakobsen er slet ikke i tvivl om, at ambassadører fra diverse lande rapporterer hjem til deres regeringer om prinsens pjækkeri fra offentlige pligter og dermed sætter dronningen i en pinlig situation.

Hvem ved sit fulde fem tror på, at pensionisten prins Henriks fravær fra en gallamiddag i København interesserer Merkel, Hollande, May eller for den sags skyld Trump? Ambassadører i Danmark ville da blive latterliggjort, hvis de brugte tid på totalt ligegyldige rapporter uden politisk relevans. Mon ikke ambassadørerne bruger deres kloge kræfter på at analysere den danske regerings holdninger til øget bidrag til NATO, gasledning fra Rusland og Danmarks reaktion på Brexit frem for royalt sladderstof?

Henrik deltager da i de væsentligste begivenheder, som andre familiefædre og bedstefædre i den alder også ville prioritere. Nemlig sit barnebarn prins Felix’s konfirmation, og påskesøndag kysser han sin kone gennem snart 50 år tillykke med fødselsdagen.

I juni kan han fejre guldbryllup med Margrethe. Og hvilken præstation er det ikke at holde til et ægteskab, hvor han ikke bare har været gift med dronningen, men også med fem millioner jantelovselskende danskere, der altid har set skævt til hans franske manerer.

Pressen skal ikke tilbede kongelige  

Det er ikke nyt, at Prins Henrik har været på forsiden og er blevet gået kritisk til af dansk presse. Godt at pressen har passet sit arbejde og ikke bare har lagt sig fladt ned for kongehuset. Jeg ønsker ikke en presse, der tilbeder de royale og ikke går kritisk til kongefamilien, når det er berettiget.

Men er det kritisk journalistik, der får visse medier til at overvåge prinsens kalender? Jagten på Henrik er simpelt hen discountjournalistik af værste skuffe for at tjene penge på en mand, der selvom han er prins og er på finansloven, også har ret til en værdig alderdom.   

Det ville klæde danskerne og dansk presse at lade prins Henrik drosle ned. Hvorfor er det populært, at han skal arbejde, til han falder død om, mens alle andre skal have lov at gå på pension i fred og ro?   

Underskriftsindsamling for Henrik

Fagforbundet 3F har med stor dygtighed startet en kampagne, der hedder ’Nej til højere pensionsalder’. Foreløbig har 216.000 danskere skrevet under på en opfordring til at droppe planerne om at hæve pensionsalderen yderligere. Dermed er det Danmarkshistoriens største underskriftsindsamling.

Jeg skriver meget gerne under på en kampagne, der hedder: ’Lad nu Prins Henrik være pensionist’ eller ’Nej til højere pensionsalder for prinsen og alle os andre'.

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.

via Listen To News