Blandt landets dyreste: Tidligere kongeslot er sat til salg
Gurrehus Slot er oprindeligt opført i Rosenborg-stil og har blandt andet været ejet af Prins Georg af Grækenland. Foto: Ivan Eltoft Nielsen
Mangler du plads, er Gurrehus Slot ved Gurre Sø sat til salg. Her er der 30 værelser fordelt på knap 2.600 kvadratmeter.

Selvom man på det nordsjællandske boligmarked er vant til de helt store prisskilte og tilsvarende flotte salgsbeskrivelser fyldt med gloser som "havudsigt", "sildebensparket" og "stuer en suite", er det alligevel ikke hverdagskost, at der står "slot"” ud for boligtypen.

Men det er tilfældet efter Danmarks i øjeblikket sjettedyreste hus har ramt markedet, skriver boligsitet Boliga.dk.

Gurrehus Slot er således adressens tilnavn, og vil man rykke ind på den over 43.000 kvadratmeter store grund koster det 52 millioner kroner.

Slottet er til salg hos liebhavermæglerkæden Ivan Eltoft Nielsen, der i salgsannoncen beskriver adressen som "en meget unik og sjælden mulighed for at erhverve et historisk jagtslot så tæt på København".

Flere kendte ejere

Gurrehus Slot ligger i den lille nordsjællandske stationsby Kvistgård ud til Gurre Sø og med Helsingør som nærmeste større by.

Ifølge Boliga.dks oplysninger rummer bygningen 2.590 boligkvadratmeter fordelt over 30 værelser, og dertil kommer godt 1.000 kvadratmeter kælder.

Ejendommen er bygget i 1883, og siden da har slottet både været i Forsvarets og private ejeres varetægt.

Det mest iøjnefaldende navn på listen over tidligere residerende er nok Hans Kongelige Højhed prins Georg af Grækenland, der ejede de eksklusive kvadratmeter fra 1914 til sin død i 1957.

Ifølge salgsopstillingen fra Ivan Eltoft Nielsen foretog prinsen flere ændringer på slottet, der i dag fremstår renoveret, men dog med de fleste gamle, herskabelige detaljer bevaret.

Blandt de dyreste ejendomme til salg

Villamarkedet – særligt i Nordsjælland – ser jævnligt udbudspriser i samme leje som det, Gurrehus Slot er udbudt til salg for, ligesom der fra tid til anden også kommer boliger til salg med prisskilte en del over de 50 millioner kroner.

For øjeblikket er det således en strandvejsvilla i kystbyen Vedbæk lige nord for København, der til en pris på 75 millioner kroner, kan kalde sig landets dyreste villa udbudt til salg.

Se Gurrehus Slot her

via Listen To News