Blachman måtte smide sin egen gruppe ud i X Factor
Ægteparret Anne Mette og Tomas er ude af årets X Factor. Foto: Martin Sylvest/Scanpix
Ægteparret Anne Mette og Tomas er ude af årets X Factor efter det tredje liveprogram.

Det var en mentors værste mareridt, Thomas Blachman stod overfor, da han fredag aften skulle smide en af sine egne grupper ud i X Factor.

Her kom hans gruppe Sol & Christian nemlig i farezonen, hvor de skulle kæmpe mod gruppen og ægteparret Anne Mette & Tomas.

Som traditionen foreskriver lod Thomas Blachmans meddommere, Remee og Sanne Salomonsen, ham selv vælge, hvilke af sine artister han ville sige farvel til i showet. Og han endte altså med at lade gruppen Sol & Christian, som han selv havde konstrueret, gå videre i programmet.

Dermed sluttede eventyret for Anne Mette og Tomas.

Der var girl power på programmet i aftenens show, hvor alle deltagerne skulle fortolke sange, der enten er skrevet af eller bliver sunget af kvinder.

For gruppen Place on Earth, der også har Thomas Blachman som mentor, betød temaet en fortolkning af "Running up that Hill" af Kate Bush.

- Hvor er det fedt at se Thomas vælge noget så poppet, sagde Remee, der dog mente, at gruppens harmonier ikke var så stærke, som de før har været.

Sanne Salomonsen bifaldte, at gruppens to kvindelige medlemmer fik mere tid ved mikrofonerne, hvilket gik helt i tråd med aftenens tema, der var inspireret af kvindernes kampdag den 8. marts.

Thomas Blachman var til gengæld mere end begejstret for Remees deltager Jamie Talbots version af Janelle Monáes "Make me Feel".

- Nu er du der, hvor du skal være. Der er fokus, det var en god vokalpræstation, og du bevæger dig også, roste Thomas Blachman.

Til gengæld var de tre dommere meget uenige om gruppen Sol & Christians performance. Hverken Remee eller Sanne Salomonsen var særligt begejstrede for den noget dystre optræden, som gruppens mentor, Thomas Blachman, forsvarede.

Heller ikke seerne var med den unge gruppe. Men med deres fortsættelse i programmet har de altså stadig muligheden for at sejre i X Factor.

Showet markerede i øvrigt, at værtinden Sofie Linde er tilbage på X Factor-scenen, efter at hun i midten af februar fødte en lille pige.

Hvem der bliver de næste til at forlade showet, bliver afgjort, når X Factor sendes klokken 20.00 på fredag på DR1.

/ritzau/