Blå venner retter skarp kritik mod Løkke
Dårligt politisk håndværk, lyder kritikken om Ventre-leder Lars Løkke Rasmussens arbejde med forliget om skattereformen. Foto: Colourbox
Blot fem uger efter man i hast indgik en skattereform, vil Venstre nu åbne aftalen igen. Sjusk, siger LA og DF.

Venstre får nu kritik fra flere partier i blå blok for at snuble ind i skatteaftalen og sige ja til blandt andet en beskæring af børnechecken, som man alligevel ikke er enig i.

Kritikken kommer fra Dansk Folkeparti og Liberal Alliance, fordi Venstre efter blot fem uger nu vil genåbne skattereformen for at sikre børnecheck til alle.

- Det er simpelthen dårlig politisk håndværk, at man ikke fik afklaret alt, inden man indgik reformen, for der er jo intet, der har ændret sig de sidste fem uger, siger Dansk Folkepartis skatteordfører, Dennis Flydtkjær, i en kommentar.

For to uger siden meddelte V og K, at man også ønsker at ændre skattereformen på et andet punkt.

De to partier har således fortrudt, at man gik med på at afskaffe en skatterabat for danskere, der arbejder i udlandet.

- Hvordan kan man skifte holdning så hurtigt? Venstre fortrød aftalen om beskatningen af danskere, der arbejder i udlandet i en periode, meget hurtigt efter, at reformen var faldet på plads, siger Liberal Alliances politiske ordfører, Simon Emil Ammitzbøll og tilføjer:

- Og nu er det så børnechecken. Det viser med al tydelighed, at det er en dårlig skattereform, og Venstre ved det godt.

Venstres skatteordfører, Thorsten Schack Pedersen, afviser, at hans parti har sovet i timen. Hen over sommeren har henvendelser fra erhvervslivet og borgere dog vist, at der er behov for at ændre aftalen på flere punkter:

- Om aftalen var indgået den ene dag eller den anden, tror jeg ikke har den store betydning. Det er naturligt, at man bruger en høringsfase til at se på, om man kan imødegå den kritik, der har været og gøre aftalen endnu bedre, siger han.

faktaboks

Venstre endte med at sige ja til skatteaftalen efter et kaotisk forløb, hvor både regeringen og det store oppositionsparti forsøgte at give hinanden skylden for, at en bred aftale i første omgang så ud til at falde på gulvet.

Lars Løkke Rasmussen (V) oplyste, at han skulle til klimatopmøde i Rio og derfor ikke kunne forhandle skattereform i Finansministeriet. Det kom siden frem, at Løkke ikke rejste direkte til Rio, men først besøgte sin datter i USA.

I mellemtiden kritiserede erhvervslivet Løkke for at kaste regeringen i armene på Enhedslisten.

Fra Rio meddelte Løkke overraskende, at Venstre alligevel ville sende en delegation til Finansministeriet for at genoptage forhandlingerne, og allerede dagen efter indgik parterne aftalen.